De absolute koploper op het gebied van MVO informatie voor de Kappersbranche.

&

De autoriteit en daarom de nummer #1 informatiebron voor de individuele kappers. de leerinstellingen en de haarcosmetica industrie. 

      Tel: 0610985571

_______________________________________________________________________________________________________

''We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt’’ 

Waarom duurzaamheid?

Omdat Duurzaamheid nog een veel te kleine rol speelt in de Kappersbranche. Via deze website probeer ik de Kappersbranche te informeren over de voordelen en de urgentie van het Duurzaam Ondernemen. En ook omdat we met grote vraagstukken hebben te dealen en dan met name de klimaatverandering en het verminderen van de CO2 uitstoot in de salons.

Waarom duurzaamheid belangrijk is voor de toekomst van jouw onderneming.

Niet alleen voor de toekomst van de planeet is duurzaamheid belangrijk. Ook jouw onderneming profiteert van een groter klantenbestand en een positief vooruitzicht als deze het milieu in acht

neemt. Steeds meer mensen kiezen voor duurzaam en dit aantal zal alleen maar blijven groeien. Aangezien er van veel kapsalons nog geen duurzame variant hebben vul je gemakkelijk een gat in de markt door een traditionele dienst of productiecyclus te verduurzamen. Of je kunt binnen je eigen werk

meedenken aan een duurzamere aanpak. Zowel gemeentes als de overheid bieden verschillende subsidies aan om ondernemingen te ondersteunen in de verduurzaming. De subsidies verkleinen de financiële drempel naar schonere werkmiddelen en duurzame investeringen.

IVY Hair Care een oer Nederlands bedrijf wat duurzaam haarproducten met oer Nederlandse grondstoffen levert aan de individuele kapsalons. 

De transitie naar duurzaamheid een handleiding voor de Kappersbranche.

Daar wij de Kappersbranche een warm hart toedragen, stimuleren we de branche naar duurzaam ondernemen, vooruit te helpen naar een toekomstbestendig bedrijfstak, die aan de lange termijn denkt en onderneemt, nieuwe innovatieve kappersactiviteiten ontwikkeld, de kappersopleidingen herstructureerd en de nieuwe duurzame economische bedrijfsmodellen.

We doen dat met een unieke combinatie van kapper & duurzaamheid expertise, waarbij we onze brede, wetenschappelijke en duurzame kennis (gratis) delen met de branche en andere belangstellende. 

Duurzame kappersopleiding.

Daar de Kappersbranche zelf nog niet structureel aan het verduurzamen is lijkt het dan ook een logisch stap om bij de kappersopleidingen te beginnen. Helaas wordt er ook binnen de kappersopleidingen niet of nauwelijks iets aan duurzaamheid gedaan, eigenlijk best vreemd daar er bij andere MBO opleidingen wel veel aandacht voor is, op deze wijze slaan we twee vliegen in één klap!

De Kappersbranche zal vroeg of laat toch een duurzame weg moeten gaan bewandelen, helaas zijn de meeste kappers conservatief aangelegd en zijn bang voor veranderingen (lees: omzet ). Daarom zou het ook heel goed zijn dat de ANKO zich aansloot bij MVO Nederland om zo gezamenlijk de kappers voorlichting te gaan geven over de nut en noodzaak van verduurzaming van hun bedrijf.

Vervuilend.

Ja, de Kappersbranche is best wel vervuilend, denk o.a. maar eens aan chemische processen voor het maken van de chemische kleurstoffen ( de verf en waterstofperoxide ), veel energie (CO2) verbruik, synthetische haarverzorging producten, permanent en fixeer vloeistoffen, afval water vol met chemische resten via riool in zee/oceanen, rest afval zoals plastic flessen, verftubes, lichtmetalen verpakkingen etc. Met andere woorden: de Kappersbranche en ook het kappers onderwijs dient zich nodig aan te passen aan de huidige tijd met een alsmaar, kritische samenleving, lokale overheden, organisaties,

instellingen, bedrijven en een snel groeiende aantal milieu bewust wordende consumenten.

Adviesgroep Duurzame Kappers

_____________________________

Wij zetten onze diensten, kennis en expertise in om een positieve bijdrage te leveren voor een betere wereld.

De combinatie Kapper met duurzaamheid expertise is uniek en exclusief te noemen voor de Kappersbranche. Graag delen we dit door middel van een spreekbeurt op school of een evenement en geheel kosteloos.

Neem vrijblijvend contact op! 

Contact en adresgegevens 

__________________________ 

Achterweg 64

9725 BP Groningen

06-10985571

[email protected]