De absolute koploper op het gebied van MVO informatie voor de Kappersbranche.

&

De nummer #1 informatiebron voor de individuele kappers. de individuele leerinstellingen en de cosmetica industrie. 

      Tel: 0610985571

Wij willen jou inspireren om steeds een beetje duurzamer te ondernemen. 


Informatie van de Rijksoverheid.

Wat betekenen MVO en SDG's voor mijn bedrijf?

MVO en SDG's: wat is de samenhang precies?

Klanten, overheden en maatschappelijke organisaties verwachten dat bedrijven zakendoen met respect voor mens en milieu. Risico's moeten worden geïdentificeerd in de toelevering, het productieproces en de export. MVO betekent dat je risico's in jouw bedrijfsproces signaleert om schade te voorkomen en/of te verminderen.

SDG's zijn wereldwijde ambities, de stippen aan de horizon waar we naar toe willen werken om een betere, duurzame wereld te creëren. Veel bedrijven willen bijdragen aan het bereiken van één of meerdere SDG's.


De SDG-bruidstaart

Onderstaande afbeelding, de zogenaamde 'SDG-bruidstaart' van het Stockholm Resilience Centre laat zien hoe de SDG's samenhangen.

MVO

Wanneer je maatschappelijk verantwoord onderneemt, betekent dit dat je rekening houdt met mens, milieu en maatschappij. RVO verwacht dit van je als je bij ons aanklopt voor subsidie of financiering voor je project.

Voor internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO) zijn praktische richtlijnen opgesteld die moeten worden gevolgd: de OESO-richtlijnen. Deze internationale richtlijnen helpen je om goed om te gaan met het milieu en met sociale thema's als mensenrechten, kinderarbeid en corruptie.

Wat zijn voordelen van MVO voor jouw bedrijf?

MVO-maatregelen lijken op het eerste gezicht geld te kosten, maar het is niet zo zwart-wit. Niet alleen de wereld heeft baat bij duurzame ontwikkelingen, jouw bedrijf ook. Maar liefst driekwart van de Nederlandse consumenten vindt dat bedrijven een positieve bijdrage zouden moeten leveren op het gebied van duurzaamheid. Produceer je duurzaam, dan kun je je product op die manier in de markt zetten. Uw duurzame reputatie kan dan winstgevend zijn, omdat het nieuwe klanten oplevert. Tegelijk kan een slechte reputatie op het gebied van duurzaamheid ook een groot risico vormen voor je bedrijf, zeker als consumenten je product vermijden. Naast reputatierisico's kan het negeren van milieuaspecten op termijn je hele businessmodel in gevaar brengen. Onderzoek heeft uitgewezen dat een derde van het geïnvesteerd vermogen vanuit Nederland afhankelijk is van biodiversiteit (SDG 14 en 15). Bedrijven zijn afhankelijk van wat de natuur biedt. Denk aan bijen die gewassen bestuiven, of de beschikbaarheid van water voor productie. Bedrijven die veel bestrijdingsmiddelen gebruiken, hebben op korte termijn misschien een hogere opbrengst. Maar tegelijk kunnen er door die bestrijdingsmiddelen watertekorten ontstaan in een regio, of de bijen verdwijnen, waardoor gewassen niet voldoende worden bestoven. 

Bron: 

https://www.rvo.nl/blogs/wat-betekenen-mvo-en-sdgs-voor-mijn-bedrijf

SDG's

De SDG's die te maken hebben met de onderste laag, ook wel ons Natuurlijk Kapitaal genoemd, zijn:

Leven op land, Leven onder water, Schoon water en sanitaire voorzieningen en Klimaatactie.

Als we niet goed zorgen voor ons Natuurlijk Kapitaal, dan is er niet voldoende voedsel en schoon water; of grondstoffen om huizen te bouwen of kleding te maken. Het nastreven van de ene SDG kan soms de andere in de weg zitten. Bijvoorbeeld, zonnepanelen en windmolens wekken op een duurzame manier energie op (SDG 7), zonder uitstoot van CO2 (SDG 13). Om accu's voor deze apparaten te maken worden er echter veel metalen en grondstoffen gewonnen. Als dat niet op een sociale manier (geen kinderarbeid) of milieu verantwoorde manier (geen vervuiling) gebeurt, dan staan sommige SDG's elkaar in de weg.

Dan hebben we wél duurzame energie, maar ook sterk vervuild water of grond (SDG 14 en 15) en kinderen die niet naar school gaan (SDG 1 en 4). Duurzaam ondernemen betekent dat we nu al rekening houden met 'toekomstig afval'. Maak dus slimme accu's waar we in de toekomst grondstoffen en mineralen weer makkelijk uit kunnen terugwinnen.

Grote ambities beginnen bij kleine stapjes

Bij duurzaam ondernemen is het dus belangrijk om naar de hele productieketen te kijken. Dat klinkt ingewikkeld, en er komt ook zeker wat bij kijken. Maar niet alles hoeft in één keer: voer verbeteringen stap voor stap door.

Een belangrijke eerste stap is dat je bewust bent van de MVO-risico's. Wil je hiermee al zelf aan de slag? Dit kan met de MVO risicochecker. Daarmee krijg je een beeld van welke risico's er zijn, en wat je kunt doen om deze risico's te beperken.

Verder helpt het team van RVO je graag om naar het grotere plaatje te kijken. Neem contact op!

Bron:

https://www.rvo.nl/blogs/wat-betekenen-mvo-en-sdgs-voor-mijn-bedrijf

Oway: Gemaakt door mensen.

Hout, metaal of terracotta, de keuze voor natuurlijke grondstoffen is een bewuste voetafdruk in de reis om onze voetafdruk op de planeet te verkleinen. Duurzame en veerkrachtige materialen die in de natuur voorkomen, handmatig bewerkt om ze om te vormen tot tijdloze stukken, tot ambachtelijk gereedschap en paletten voor nieuwe en authentieke gebaren .

Oway Amsterdam Agricosmetic winkel.

Boek uw gratis Tricho - analyse bij ons team om uw hoofdhuid, haar en huid te analyseren en een op maat gemaakt schoonheidsroutineprogramma te ontvangen.

Leidsestraat 12[email protected] - 0207944540

Mooi en gezond haar.

Ontdek onze duurzame haarverzorging, 100% veganistische, gecertificeerde natuurlijke cosmetica. Al onze producten bevatten alleen ingrediënten van natuurlijke oorsprong en zijn dienovereenkomstig gecertificeerd. Alle ingrediënten zijn vegan en vrij van microplastics. Als het gaat om onze verpakkingsmaterialen, zorgen we er altijd voor dat deze milieuvriendelijk zijn.

Meer lezen en bron:

https://ben-anna.de/haarpflege/

De missie van Aveda.

Met planten doordrenkt. Duurzaamheid in het hart.

Veganistisch, Cruelty free, 100% wind- & zonnen aangedreven productie (1), Pioneer in 100% PCR PET flessen (2)

90% natuurlijk afgeleide haarverzorging (3)

1. De productie van de producten wordt aangedreven door Aveda's zonnepanelen en/of windenergie via hernieuwbare energiecredits en koolstofcompensaties. Wij streven naar een Silver Zero Waste to Landfill-certificaat volgens het UL-schema tegen eind 2023 in onze primaire productiefaciliteit.

2. Meer dan 85% van onze PET -flessen en potten voor huidvergzorging en haarstyling bevatten 100% gerecycled plastic na consumptie. Aveda was het eerste schoonheidsbedrijf dat 100% post-consumer gerecyclede PET-verpakkingen gebruikte.

3. De haarverzorging is gemiddeld voor 90% natuurlijk verkregen volgens de ISO-norm. Van planten, niet-petroleum mineralen of water. 

Meer lezen en bron:

https://www.aveda.eu/nl/nl/

Hoe werkt een plantenkleuring?

Denk jij erover na om je haren te kleuren met een natuurlijke haarkleuring? Als natuurkapper ben ik erg blij om dat te horen! Mijn doel is namelijk om alleen nog maar met natuurlijke haarkleuring (ook wel plantenkleuring) te werken. Wat daar zo bijzonder aan is? Het is een stuk gezonder voor je haar, hoofdhuid én voor het milieu!

Heb je wel eens last van roos, haaruitval, eczeem of psoriasis? Dan kun je je haar beter kleuren met een plantenkleuring. Zelfs als je een allergie hebt voor haarverf, is deze 100% natuurlijke haarverf geheel veilig om te gebruiken.

Tijdens de plantenkleuring worden je haren geverfd met een volledige natuurlijke en organische kleurstof die bestaat uit planten en water. Een stuk gezonder voor je haar en dit is ook nog eens veel beter voor het milieu, aangezien een groot deel van de resten in het water en dus de natuur belanden.   

Meer lezen en bron:

https://tophair.nl/plantkleuringen/

Adviesgroep Duurzame Kappers

_____________________________________

Wij zetten onze diensten, kennis en expertise in om een positieve bijdrage te leveren voor een gezondere wereld. De combinatie - Kappers - duurzaamheid - is uniek en exclusief te noemen voor de Kappersbranche. Graag delen we dit door middel van een spreekbeurt (op school) of een evenement en geheel kosteloos.


Neem geheel vrijblijvend contact op! 


Onze Diensten

___________________________

Duurzaam ondernemen

Duurzaam kappersonderwijs

Circulaire economie

SDG in de Kappersbranche

Klimaatadaptatie

Ecologische voetafdruk

CO2 neutraal ondernemen

De Nieuwe Economieën 

Onze SDG's

_______________________

Doel 1:  Armoede


Doel 3: Goede gezondheid en welzijn.


Doel 12: Verantwoord consumptie en productie.


Doel 13: Neem dringend actie om klimaatverandering en haar impact te bestrijden.

Adresgegevens 

_________________

Achterweg 64

9725 BP Groningen

06-10985571

[email protected]