Wij zijn de nummer #1 informatiebron voor ​duurzame ondernemers en duurzame leerinstellingen. Wij werken CO2 neutraal.

      Tel: 0610985571

Wij willen jou inspireren om steeds een beetje duurzamer te leven. 

Mede mogelijk gemaakt door de ASN bank. 

Oude bomen hebben een positief effect op je gezondheid

Een groene omgeving wordt spontaan geassocieerd met positieve gezondheidseffecten. Wetenschappelijk onderzoek legde eerder al een verband tussen de aanwezigheid van bomen in de leefomgeving en positieve effecten op ademhaling, hart- en bloedvaten, slaap, schrijft KU Leuven in een persbericht. 

Volwassen bomen brengen meer positieve effecten

De onderzoeksresultaten suggereren dat het bewaren van oude, grote bomen in een stedelijke omgeving vanuit gezondheid perspectief meer steek houdt dan het aanplanten van 10 nieuwe jonge bomen. “Dat is een belangrijk inzicht voor stadsplanners en projectontwikkelaars in een stedelijke omgeving”, zegt professor Raf Aerts (KU Leuven, Sciensano). “Nu wordt er nogal snel voor gekozen een oude boom die in de weg staat te kappen. Vaak gebruikt men als argument dat het groen achteraf gecompenseerd wordt met nieuw groen. Maar de positieve effecten van zo’n ontwikkelde boom, ook op de mens, zijn duidelijk groter dan gedacht. Dat is iets om rekening mee te houden bij projecten in stedelijke omgevingen.”

Meer lezen en bron:

https://innovationorigins.com/nl/selected/oude-bomen-hebben-een-positief-effect-op-je-gezondheid/

5 neuromarketing do’s & dont’s om duurzaam gedrag te stimuleren

Het stimuleren van duurzaam gedrag is belangrijk, maar hoe doe je dat? En wat moet je vooral niet doen? Ontdek het in deze 5 neuromarketing do's & dont's. Doe niet aan bangmakerij, maak het gemakkelijk en maak het persoonlijk.


1. Maak mensen niet bang als het gaat om global warming.

2. Zet mensen aan tot duurzaam gedrag door het makkelijk te maken.

3. Laat mensen steeds opnieuw keuzes maken om energieverbruik te verminderen.

4. Maak mensen er bewust van dat andere mensen ook op energie besparen.

5. Maak de communicatie over duurzaam gedrag zo persoonlijk mogelijk.


Meer lezen en bron:

https://marketingfacts.nl/berichten/5-neuromarketing-dos-donts-om-duurzaam-gedrag-te-stimuleren

Duurzaam ondernemen lastig? Klimaatroute helpt!

Een geïsoleerde spouwmuur, zonnepanelen, een elektrische auto als er een nieuwe moet komen. Zomaar een paar duurzame maatregelen die de meeste mkb-ondernemers vandaag nog kunnen toepassen. De Klimaatroute, is er om ondernemers daarbij te helpen. 


‘Duurzaam ondernemen levert je tegenwoordig op korte termijn al veel rendement op’.

'Wat wij willen doen is mensen enthousiasmeren en adviseren over duurzaam leven en ondernemen'

Is het aan jullie youngsters de taak om de oudere generatie op te voeden als het gaat om verduurzaming?

,,Nee, opvoeden is totaal niet wat we willen doen. Wat wij willen doen is mensen enthousiasmeren en adviseren over duurzaam leven en ondernemen.’’

'Ondernemers dat het tegenwoordig helemaal niet meer zo kostbaar is, sterker nog; het levert ze ineens wat op'

Meer lezen en bron:

https://www.deondernemer.nl/innovatie/duurzaamheid/duurzaam-branded-content-klimaatroute-essent-poll~3821904

Dit zijn de leukste duurzaamste festivals van 2022 

Van clean-up raves tot circulaire toiletten, steeds meer festivals zijn bezig met duurzaamheid. Ja, we mogen weer! Na twee jaar gaat het festivalseizoen dit jaar gewoon door zoals vanouds. Dit zijn de meest duurzame festivals van Nederland (en een paar tips voor daarbuiten!). Hoe kan een festival duurzaam zijn? Festivals zijn van zichzelf niet duurzaam. Sterker nog, een festival brengt behoorlijk wat vervuiling met zich mee. In 2017 liet een bezoeker nog zo’n 2,3 kilogram afval achter op het festivalterrein. Gelukkig kunnen ook festivals er niet meer aan ontkomen om met duurzaamheid bezig te zijn.

Meer lezen en bron:

https://www.voordewereldvanmorgen.nl/artikelen/dit-zijn-de-leukste-duurzaamste-festivals-van-2022

5 tips voor duurzame kleding 

Hoe duurzaam is die nieuwe trui? Hier 5 tips om te checken hoe eerlijk je kleding is, nog voordat je het koopt. We kunnen er niet omheen: de productie van kleding heeft een grote impact op het milieu en klimaat én gaat nog veel te vaak gepaard met de schending van mensenrechten. Mooie tweedehands vondsten doen wordt steeds makkelijker met apps als Vinted, maar soms wil je toch echt graag iets nieuws. Je hoeft het kopen van nieuwe kleding gelukkig niet helemaal af te zweren om duurzaam bezig te zijn. Met deze tips en een beetje moeite kun je nagaan hoe eerlijk je volgende aankoop is voor mens, dier en de planeet.

Meer lezen en bron:

https://www.voordewereldvanmorgen.nl/artikelen/5-tips-voor-duurzame-kleding

Boost de biodiversiteit met inheemse planten

Met inheemse planten is jouw tuin of balkon niet alleen een fijne hangplek voor jou, maar ook voor bijen, vlinders en andere insecten. De donkere ooievaarsbek, wollige sneeuwbal, het prachtklokje… klinken deze namen je nogal vreemd in de oren? Niet zo gek; het zijn alle drie zeldzame planten. Wél gek als je bedenkt dat ze van oudsher typisch Nederlands zijn. Ze worden ook wel inheemse planten genoemd. Een term die je vast vaker gaat horen, aangezien het hier om geweldige boosters van onze biodiversiteit gaat. Wat, waarom, hoe? Dat leggen we je uit.

Meer lezen en bron:

https://www.voordewereldvanmorgen.nl/artikelen/boost-de-biodiversiteit-met-inheemse-planten

Vegan is niet altijd duurzaam

Kies jij voor vegan producten omdat je graag een duurzame keuze wil maken? Steeds meer mensen kiezen voor een vegan lifestyle en kopen of gebruiken geen producten die gemaakt zijn van dieren. Dit betekent dat je plantaardig eet, maar óók dat je geen kleding draagt van dierlijke materialen zoals wol en leer. De meeste mensen doen dit om zo een positieve impact te maken op dierenwelzijn, duurzaamheid of gezondheid. Kies jij ook vaak voor vegan producten omdat je hiermee goed bezig denkt te zijn voor onze planeet? Lees dan even verder, want vegan is niet altíjd de meest duurzame keuze.

Meer lezen en bron:

https://www.voordewereldvanmorgen.nl/artikelen/vegan-is-niet-altijd-duurzaam

7 x duurzame schoonmaakmiddelen

Maak je huis schoon zónder schuldgevoel met deze milieuvriendelijke producten. Het is volop lente, dus kom maar door met die grote schoonmaak. Maar voordat je begint: veel schoonmaakproducten bevatten chemische ingrediënten waardoor ze schadelijk zijn voor het milieu. En voor je gezondheid. Ook leveren ze veel plastic afval op. Gelukkig bestaan er duurzame schoonmaakmiddelen, die net zo krachtig schoonmaken als chemische producten. Beter voor de planeet en voor jou.

Milieuvriendelijk schoonmaken? Gebruik een duurzaam middel, en niet teveel warm water

Meer lezen en bron:

https://www.voordewereldvanmorgen.nl/artikelen/7-x-duurzame-schoonmaakmiddelen

Van tandpasta naar tandtablet

Een makkelijke manier om plastic te verminderen is om afscheid te nemen van je tandpastatube. Zo doe je dat. Hoeveel tandpastatubes gebruik jij in een jaar? Zes, acht of tien? Stel dat elke Nederlander zuinig bezig is en zes tubes per jaar gebruikt. Dan produceren àlle Nederlanders per jaar zo'n 104 miljoen lege tubes tandpasta. Dat aantal is zó groot dat je je er waarschijnlijk niets bij voor kunt stellen. En dat is nou juist het probleem, want dit maakt dat de kans klein is dat je die tube tandpasta vaarwel zegt. Dit is waarom je dat tóch zou moeten doen. Tandpastatubes zijn nauwelijks te recyclen.

Meer lezen en bron:

https://www.voordewereldvanmorgen.nl/artikelen/van-tandpasta-naar-tandtablet

Adviesgroep Duurzame Kappers

_____________________________________

Wij zetten onze diensten, kennis en expertise in om een positieve bijdrage te leveren voor een gezondere wereld. De combinatie - Kappers - duurzaamheid - is uniek en exclusief te noemen voor de Kappersbranche. Graag delen we dit door middel van een spreekbeurt (op school) of een evenement en geheel kosteloos.


Neem geheel vrijblijvend contact op! 


Onze Diensten

___________________________

Duurzaam ondernemen

Duurzaam kappersonderwijs

Circulaire economie

SDG in de Kappersbranche

Klimaatadaptatie

Ecologische voetafdruk

CO2 neutraal ondernemen

De Nieuwe Economieën 

Onze SDG's

_______________________

Doel 3: Goede gezondheid en welzijn.


Doel 12: Verantwoord consumptie en productie.


Doel 13: Neem dringend actie om klimaatverandering en haar impact te bestrijden.

Adresgegevens 

_________________

Achterweg 64

9725 BP Groningen

06-10985571

[email protected]