Duurzaamheid in de Kappersbranche

           Officiële SDG ambassadeur Kappersbranche 

______________________________________________________________________________________________


       Voetafdruk Kappersbranche

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Op het tabblad ´de natuur´ is te lezen hoe Moeder Aarde er voor staat, welke bedreigingen er zijn en wie er het meest schuldig aan is. Hier nogmaals in het kort de bedreigingen: klimaatverandering, achteruitgang biodiversiteit, overbevissing, ontbossing, plastic oceanen, smeltende gletsjers/Noord en Zuidpool, uitsterven wilde dieren op land en zee, verzuring landbouwgrond, drooglegging zoet waterrijke gebieden.

De mens is hier aan het meest verantwoordelijk voor en dus ook jij, ik en alle kappers op de wereld en als we niet drastisch iets gaan veranderen aan onze leef/werkwijze dan is er geen weg terug.

____________________________________________________________________________________________________________

Wat is een Ecologische Voetafdruk?


De natuur groeit constant en levert ons allerlei producten zoals hout, gewassen en vis. Hier hebben we hectares aan land en zee voor nodig, want daar kunnen deze producten zich ontwikkelen. Hoeveel hectare een individu, een land, of een bedrijf verbruikt wordt gemeten door de Ecologische Voetafdruk. Deze meting wordt vergeleken met de bio capaciteit van de aarde, dit is hoeveel onze aarde in totaal kan genereren. Niet elke hectare op de wereld brengt hetzelfde op, dus gemiddelde waardes worden gebruikt, die worden ook wel globale hectares (gha) genoemd. De Ecologische Voetafdruk laat zo de invloed van mensen op aarde zien.

______________________________________________________________________________________________________________

Duurzaamheid in de Kappersbranche


Achterweg 64, 9725BP, Groningen, 06-10985571

[email protected]


@2020 Duurzaamheid in de Kappersbranche

Copyright, Pieter Patje, 16-01-2020