Mijn Duurzaam Nieuws

Spreuk van de dag  

Het leven is eenvoudig, tot de mens het complex begint te maken. 

Carl vd Velde (Business- en ondernemersmentor)

6 Vegetarische recepten met seizoen groenten in april.

11 april 2021

Kiezen voor seizoensgroenten is goed voor het milieu. In april is er weer keuze genoeg aan heerlijke groenten van de akker uit Nederland en Europa. Maar welke vegetarische recepten kook je met deze seizoengroenten in april. Ik vertel je mijn 6 favorieten. Verse groenten staan bij ons liefst dagelijks op het menu. Seizoengroenten zijn een duurzame en lekkere keuze. Ze zijn in overvloed verkrijgbaar en meestal goedkoper dan andere groenten.

Lees verder en bron.

https://www.duurzamekeuzes.com/6-vegetarische-recepten-seizoensgroenten-april/

Foto: Rolf van Koppen Fotografie

Rob Jansen: 'Kappers moeten juist nu creatief ondernemen'

11 april 2021

Vooral die creativiteit wordt nu op de proef gesteld. "Je kunt wel achteroverleunen en wachten tot er een nieuwe golf klanten komt, maar daarmee ga je het niet redden. Het afgelopen jaar zijn we in totaal vijf maanden dicht geweest, waaronder de o zo belangrijke weken voor Kerstmis. We hebben echt flinke klappen gekregen en het water staat de branche nog steeds tot aan de lippen."​

 Volgens hem is creativiteit de belangrijkste eigenschap voor een kapper. Voor het creëren van de mooiste kapsels natuurlijk, maar nu ook voor het ondernemen an sich. 

Lees verder en bron.

https://www.hethelewestland.nl/nl/artikel/19648/rob-jansen-kappers-moeten-juist-nu-creatief-ondernemen

Wie kookte voor Adam Smith? (grondlegger van het klassieke liberalisme)

11 april 2021

Bij een econoom denken de meeste mensen aan een vent die wordt geïnterviewd in kranten of op televisie en die met afkortingen doorspekte bezweringsformules uitspreekt over 0,3 procent zus of tien procent zo. Hij is meestal een man, zelden stijlvol, om onduidelijke redenen overtuigd van zichzelf en ietwat saai.’ Aldus typeerde Diane Coyle, hoogleraar economie aan de University of Manchester, het aangezicht van haar vakgebied een paar jaar geleden in een opiniestuk in de Financial Times. Coyle’s stelling: de economische wetenschap heeft een probleem met vrouwen. Klinkt de stem van een invloedrijke econoom, dan hoor je in de regel een man.

Voor de geïnteresseerder. 

Lees hier verder en bron.

https://www.groene.nl/artikel/wie-kookte-voor-adam-smith 

SDG nieuws.

Circulaire elektronicamarkt vergt samenwerking met lage- en middeninkomenslanden

10 april 2021

Overstappen naar een circulaire economie, waarbij elektronische apparaten langer meegaan en beter reparabel zijn, betekent ook aandacht voor de gevolgen van deze transitie elders in de wereld. Óók voor de verwerking van elektronisch afval in West Afrika. Een dagelijks tafereel. Schepen die de havens van Accra en Lagos binnenlopen, met containers vol afgedankte elektronische spullen. Onze oude TV’s, koelkasten en airco’s worden daar verkocht, gerepareerd of gerecycled door duizenden mannen, vrouwen en kinderen. Voor hen een belangrijke bron van inkomsten. Kwalitatief goede apparaten krijgen er een tweede leven. Tegelijk vindt de verwerking onder gevaarlijke omstandigheden plaats met negatieve gevolgen voor de gezondheid en het milieu.

Lees verder en bron.

https://www.sdgnederland.nl/nieuws/pbl-circulaire-elektronicamarkt-vergt-samenwerking-met-lage-en-middeninkomenslanden/

KAPPERS WEES GEWAARSCHUWD  Neem alvast voorzorgsmaatregelen!! 

Welk virus veroorzaakt de volgende pandemie?

10 april 2021

Wetenschappers hebben al een lijstje met kanshebbers klaar liggen.

SARS-CoV-2 heeft ons verrast. We zagen het virus niet aankomen en konden enkel lijdzaam toezien hoe het de wereld veroverde. Dat moet in de toekomst anders, zo vinden onderzoekers. En daarom hebben ze een manier bedacht om snel na te kunnen gaan welke (pas ontdekte) dierenvirussen de beste kansen hebben om op mensen over te springen en vervolgens een pandemie te veroorzaken. Of een dierenvirus erin slaagt om op mensen over te springen en vervolgens ook veel andere mensen te besmetten, is afhankelijk van verschillende (risico)factoren. In het blad Proceedings of the National Academy of Sciences identificeren onderzoekers tientallen van deze risicofactoren. Sommigen zijn inherent aan de virussen zelf. Anderen waren meer afhankelijk van de omgeving. Zo is frequent contact tussen mensen en dieren die deze virussen bij zich (kunnen) dragen, bijvoorbeeld ook een risicofactor.

Lees verder en bron.

https://www.scientias.nl/welk-virus-veroorzaakt-de-volgende-pandemie/

Wetenschappers ontdekken hoe haar grijs wordt.

10 april 2021

Het onderzoek kan wel eens leiden tot effectieve behandelingen tegen vergrijzend haar en kaalheid.

De onderzoekers deden hun ontdekking min of meer per ongeluk. Eigenlijk waren ze namelijk bezig met een studie naar Neurofibromatose type 1, een zeldzame erfelijke aandoening waarbij tumoren op zenuwen groeien. De onderzoekers stuitten zo op een eiwit dat KROX20 heet en geassocieerd wordt met de ontwikkeling van zenuwen. Het eiwit bleek actief te zijn in huidcellen die veranderen in haarschachten. Deze cellen produceren vervolgens een eiwit dat stamcelfactor (SCF) wordt genoemd en het haar kleur geeft. De onderzoekers besloten wat met deze eiwitten te gaan stoeien. Zo schakelden ze bij muizen het SCF-gen uit. Daarop werden hun haren wit. Wanneer de onderzoekers vervolgens de KROX20-producerende cellen verwijderden, werden de muizen kaal.

Lees verder en bron.

https://www.scientias.nl/wetenschappers-ontdekken-hoe-grijs-wordt/

Voedselbankklanten gratis geknipt door kappersleerlingen: ‘Blij met verwenmomentje’

9 april 2021

Een bezoek aan een kapsalon is voor voedselbankklanten normaal gesproken een luxe die ze zich niet kunnen permitteren. In Hardenberg worden ze nu allemaal gratis en voor niks geknipt door studentes die door de coronasluiting maanden niet hebben kunnen oefenen. De schaar knipt aan twee kanten. ,,Ik ben blij dat dit verwenmomentje me gegund wordt.”

Lees verder en bron.

https://www.ad.nl/geld/voedselbankklanten-gratis-geknipt-door-kappersleerlingen-blij-met-verwenmomentje~a963371f/

Hoe krijg ik mijn borstels weer netjes.

9 april 2021

Hoe krijg je aangekoekte restjes van haarproducten weer uit je borstels, zonder de borstels zelf te beschadigen? BV-kapper Jochen Vanhoudt legt het uit. Haarborstels kunnen erg vuil worden, vooral borstels die dienen om je haar te stylen. Denk aan de plastic pinnetjes van een spinnenborstel. Er kleven naast haartjes ook resten van producten in zoals gel, haarmousse en verstevigers. Dat vormt een vuil wit laagje. Het beste wat je kan doen, is er een grove kam bijhalen. Kam er de achtergebleven haartjes mee uit de borstel. Het accessoire zal er al properder uitzien, maar er is meer nodig om echt grondig te reinigen.

Lees verder en bron.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210406_92931131

Wist je dat..?  Deel 1.

9 april 2021

- Kappers worden blootgesteld aan omstandigheden die spier- en skeletaandoeningen (MSD) kunnen veroorzaken of verergeren. 

- In vergelijking met andere beroepsgroepen meldden

kappers vaker MSD in alle lichaamsregio's of vertoonden zij een groter risico om het beroep

om gezondheidsredenen te verlaten. 

- Veel voorkomende risicofactoren zijn het werk met de armen boven schouderhoogte, repetitieve bewegingen, krachtige inspanningen van de

bovenste ledematen, belastende rug houdingen en -bewegingen, hoge mechanische belasting en rechtstaan.

Het effect van deze risicofactoren kan worden versterkt door het ontbreken

van voldoende pauzes, hoge werkdruk en algemene stress.

Bron bij de redactie bekend.

Verzorgd haar, minder afval

6.600.000 verkochte shampoobars = 19.000.000 shampooflessen minder bij het vuilnis.

8 april 2021

Wist je dat...

...de shampoo bar een echte Lush-uitvinding is? We hebben de verpakkingsvrije shampoo bar in 1988 ontwikkeld. Handig, verzorgend én goed voor het milieu. What is not to love?

In 2019 verkochten we 6,6 miljoen shampoo bars. Hiermee voorkwamen we dat meer dan 19 miljoen shampooflessen bij het vuilnis belandden!

Onze shampoo bars hebben geen verpakking nodig en gaan tot wel 80 (!) wasbeurten mee. Zo doet een enkele bar het werk van ongeveer drie flessen vloeibare shampoo.

Lees verder en bron.

https://nl.lush.com/article/how-choose-shampoo-bars

Coronacrisis leidt tot betere hygiëne én grote rioolproblemen, BUTTLER biedt oplossing.

8 april 2021

Sinds het begin van de coronacrisis let de gemiddelde Nederlander meer op zijn hygiëne dan ooit tevoren. En dat is een goed ontwikkeling. Minder positief is dat daardoor het gebruik van vochtige doekjes sterk is toegenomen. Die doekjes worden vaak door het toilet gespoeld, wat tot grote problemen leidt bij waterzuiveringsinstallaties en rioleringen. Het Nederlandse BUTTLER Toiletpapier Spray gaat de strijd aan tegen deze vorm van vervuiling en is de koploper in de strijd tegen vochtige doekjes in het riool.

Lees verder en bron.

https://www.duurzaam-ondernemen.nl/coronacrisis-leidt-tot-betere-hygiene-en-grote-rioolproblemen-buttler-biedt-oplossing/

KMS introduceert Solid Shampoo Bars in kader van verduurzaming.

8 april 2021

KMS – het professionele salonmerk dat al meer dan veertig jaar synoniem is voor creatieve passie voor stijl – introduceert zijn baanbrekende Solid Shampoo Collection. Deze bestaat uit drie shampoobars: hoog geconcentreerd, geformuleerd met natuurlijke ingrediënten en met dezelfde professionele en superieure prestaties als de vloeibare shampoos van KMS. De vaste formule is ontworpen om water te besparen tijdens de productontwikkeling. Hierdoor is er minder plastic en verpakkingsmateriaal nodig en wordt de CO2-uitstoot verminderd. Elke KMS Solid Shampoo is verpakt in een compacte vouwdoos van FSC-papier, die de duurzaamheidswaarden van het merk communiceert via een QR-code: deze kan gescand worden voor meer gedetailleerde informatie en een volledig transparante product ingrediëntenlijst. 

Lees verder en bron.

https://www.duurzaam-ondernemen.nl/kms-introduceert-solid-shampoo-bars-in-kader-van-verduurzaming/

Grote banken investeren toch weer meer in fossiele energie

7 april 2021

De zestig grootste banken ter wereld hebben sinds de Klimaattop van Parijs maar liefst 3800 miljard dollar in fossiele brandstoffen gepompt. De investeringen blijven jaar na jaar zelfs toenemen.

De cijfers wijzen op de enorme kloof tussen de dagelijkse praktijken van de grootste investeringsbanken ter wereld en de wetenschappelijke en politieke consensus over de klimaatcrisis. Ze zijn afkomstig uit het jaarlijkse rapport Banking on Climate Chaos, een samenwerking tussen verschillende ngo’s.

Bron en lees verder.

https://www.duurzaamnieuws.nl/grote-banken-investeren-toch-weer-meer-in-fossiele-energie/

Vegan in de kappersbranche

7 april 2021

Hello there, we zijn er weer! En hoe! Na een lockdown van bijna 10 weken mochten de kapsalons weer open, yes! Iedereen vol goede moed en voorbereid naar én aan het werk, want we hebben de afgelopen weken natuurlijk over heel veel dingen na kunnen denken. Zoals eventueel een nieuwe of andere inrichting, een grote schoonmaak, maar ook het verdiepen in nieuwe producten. Wat mij opvalt is dat het voor ons als kapper van belang is wie ( je consument in dit geval), waar (in veel gevallen online ) en wat voor informatie ze opzoeken – vaak oplossend voor hun haarproblemen, maar ook ingrediënten van een bepaald product, of hoe deze tot stand zijn gekomen.

Dit brengt mij tot een paar termen waar veel vraag naar is, en het fijn is je daar een goed antwoord op kan geven.

Bron en lees verder.

https://tophair.nl/vegan-parabenen-en-sulfaten-wat-is-het-eigenlijk-allemaal/

Walter Postma gaat in op 'The best of both worlds' en homeopathie. Wat werkt wel en wat werkt niet?

7 april 2021

Walter Postma is kapper en haarwerk-leverancier bij KapsalonRosa.nl en geeft trainingen & showpresentaties aan collega-kappers in heel Nederland. In deze column schrijft hij over zaken uit het dagelijks leven, bespiegelingen op de actualiteit en geeft af en toe vrijblijvende adviezen.


Ziek

Zo’n 10 jaar geleden kreeg mijn vrouw te horen dat ze ziek was en behandeld zou moeten worden. De schrik zat er goed in, maar de vooruitzichten waren goed dus daar hielden we ons aan vast. We kregen uitgebreid te horen welk traject er voor haar lag en vol goede moed gingen we, meestal gezamenlijk, naar het ziekenhuis onder het motto “twee horen meer dan één”.

Lees verder en bron.

https://tophair.nl/op-haren-snaren-8/

In het pandemiejaar verdween meer dan 12 miljoen hectare tropisch bos

3 april 2021

Dat is een gebied drie keer groter dan Nederland. En wat misschien nog wel veel zorgwekkender is, is dat van die 12 miljoen hectare ongeveer een derde zogenoemd primair oftewel ongerept tropisch regenwoud betreft. Dat stelt het World Resources Institute. In totaal gaat het om meer dan 4,2 miljoen hectare: een gebied ongeveer net zo groot als Nederland. Met het verlies van zo’n groot stuk primair regenwoud is ook een flinke CO2-uitstoot gemoeid: zo’n 2,64 gigaton CO2. Het is grofweg vergelijkbaar met de jaarlijkse uitstoot van 570 miljoen auto’s.

Bron en lees hieronder verder.

https://www.scientias.nl/in-pandemiejaar-verdween-meer-dan-12-miljoen-hectare-tropisch-bos/

Gespot voor jullie.

Kapper voor motorliefhebbers

Een gletsjer ter grootte van Florida wordt instabiel. Het heeft ernstige gevolgen voor de wereldwijde zeespiegel

6 april 2021

Volgens een nieuw rapport zouden ijskappen op Antarctica, met name een van de grootste en onstabiele gletsjers in de regio, de wereldwijde zeespiegelstijging aanzienlijk kunnen versnellen .

De klimaatwetenschappers die de waarschijnlijke uitkomsten van het smelten van ijs op de bodem van de wereld hebben gemeten, concentreerden het onderzoek op de Thwaites-gletsjer , een gebied zo groot als Florida in het westen van Antarctica dat als het meest onstabiele van het continent wordt beschouwd. Uit de studie bleek dat zelfs als er in de toekomst geen verdere klimaatverandering plaatsvindt, meer Antarctische ijskappen waarschijnlijk onstabiel worden.

Bron en lees hieronder verder.

https://time.com/5622632/thwaites-glacier-antarctica-melting/?xid=tcoshare

foto: Hollandse Hoogte / ANP

Het vlooiengif voor kat en hond dringt door in het haar van het baasje.

2 april 2021

Om een indruk te krijgen van de blootstelling aan bestrijdingsmiddelen uit andere bronnen dan voedsel deed Pan een ‘oriënterend onderzoek’ in haarmonsters van vijf mannen en zestien vrouwen tussen 11 en 77 jaar oud, verspreid over heel Nederland. Het haar bevatte resten van 47 verschillende insecticiden en biociden. Het

antimuggenmiddel Deet zat in het haar van twintig testpersonen, ook als ze het zelf niet gebruikten. Haar van drie testpersonen bevatte zoveel fipronil (een zogeheten fenylpyrazool) dat het als chemisch afval moet worden beschouwd. In het haar van tien testpersonen werd permethrin (een pyrethroïde) gevonden. Beide stoffen zijn verboden in de landbouw, maar mogen nog wel als diergeneesmiddel of biocide (ongediertebestrijding) worden gebruikt.

Bron en lees hieronder verder.

https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/het-vlooiengif-voor-kat-en-hond-dringt-door-in-het-haar-van-het-baasje~b3c68097

Helft van LGBTQ+-gemeenschap durft niet te kiezen voor hun favoriete kapsel uit angst voor vooroordelen.

2 april 2012

“Ik durfde niet te vragen om het kapsel dat ik écht wou.” Het is iets waar veel trans en non-binaire mensen mee worstelen als ze naar de kapper gaan. En dat is méér dan jammer, want je haren zijn juist een belangrijk onderdeel van genderexpressie. Dat maakt Pantene bekend op de Internationale dag van Transgendervisibiliteit. Zes op de tien mensen ervaren zelfs stress bij de kapper en 52,3 procent voelt zich kwetsbaar. Dat is iets wat kapster Jitske Van de Veire herkent. “Wij hebben veel klanten die zich niet als cisgender (iemand van wie de genderidentiteit overeenkomt met het geboortegeslacht, ndvdr.) identificeren. Het is dus heel belangrijk dat wij als kapper daarmee om weten te gaan, vooral omdat haar vaak een vorm van zelfexpressie is”, legt Jitske uit. “Ik wil dat wij 100 procent toegankelijk zijn voor iedereen. Ik wil dat iedereen zich welkom voelt in mijn stoel.”

Bron en lees hieronder verder.

https://www.hln.be/style/helft-van-lgbtq-gemeenschap-durft-niet-te-kiezen-voor-hun-favoriete-kapsel-uit-angst-voor-vooroordelen~a76efe0b/

foto: mo.be

Nu al dwingen overstromende rivieren elk jaar 118 miljoen mensen om te verhuizen.

2 april 2021

En met elke graad opwarming zal de kans op gedwongen verhuizing doordat rivieren buiten hun oevers treden met 50 procent toenemen, zo voorspellen onderzoekers. Dat klimaatverandering de nodige uitdagingen met zich meebrengt, is algemeen bekend. Vaak gaat het dan over extremere weersomstandigheden zoals frequentere en intensere hittegolven of zeespiegelstijging. Maar klimaatverandering zal er ook steeds vaker toe leiden dat rivieren buiten hun oevers treden. Met alle gevolgen van dien voor de mensen die in de nabijheid van deze rivieren wonen. Nu al treden sommige rivieren regelmatig buiten hun oevers. En daardoor zijn jaarlijks zo’n 11,8 miljoen mensen genoodzaakt om hun boeltje op te pakken en te verhuizen. “En we weten dat we door klimaatverandering meer overstromingen mogen verwachten,” stelt onderzoeker Pui Man Kam. Maar hoe beïnvloedt dat de kans dat mensen voor het wassende rivierwater moeten vluchten? Dat heeft een internationaal team van onderzoekers – waar ook Pui Man Kam deel van uitmaakt – nu uitgezocht.

Bron en lees hieronder verder.

https://www.scientias.nl/nu-al-dwingen-overstromende-rivieren-elk-jaar-118-miljoen-mensen-om-te-verhuizen/

Verzekeraars waarschuwen voor enorme toename weerschade.

31 maart 2021

Er moet iets gebeuren om bedrijven en consumenten weerbaarder te maken tegen weerschade. Dat waarschuwt Het Verbond van Verzekeraars.

Nu bedraagt de jaarlijkse weerschade sinds 2007 gemiddeld 277 miljoen euro. “Maar als wij niets doen, dan kan dit bedrag toenemen met meer dan 250 miljoen euro." Extreme weersomstandigheden zullen door klimaatverandering vaker voorkomen, voorspelt het KNMI. Extreem weer zorgt voor veel schade

In de Klimaatmonitor die het Verbond liet opstellen, is te zien dat extreme weersomstandigheden een enorme impact hebben op weerschade aan huizen, bedrijfspanden en voertuigen. 

Bron en lees hieronder verder. https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/verzekeraars-waarschuwen-voor-enorme-toename-weerschade ANP, KNMI

FNLI: ‘We moeten consument helpen om juiste keuzes te maken’

31 maart 2021

Nieuwe FNLI-directeur over zijn functie en duurzaamheid

“Duurzaamheid en gezondheid zijn onomkeerbare trends die in een stroomversnelling zitten”, vertelt Cees-Jan Adema, sinds dit jaar de nieuwe directeur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). In een interview met Levensmiddelenkrant kijkt hij terug op de eerste maanden in deze functie en bespreekt hij thema’s als duurzaamheid, statiegeld op blikjes en de verwachtingen voor 2021.

Bron en lees hieronder verder.

https://www.levensmiddelenkrant.nl/levensmiddelenkrant/nieuws/fnli-we-moeten-consument-helpen-om-juiste-keuzes-te-maken

Scalpcare is de nieuwe skincare: tips voor een gezonde hoofdhuid.

31 maart 2021

Van speciale shampoos tot scrubs en allerlei tools voor een hoofdmassage: beautymerken zetten steeds meer in op de verzorging van je hoofdhuid. Want scalpcare zou weleens de nieuwe skincare kunnen worden. Wat heb je écht nodig voor een gezonde huid onder je haardos? En wat doen die middeltjes precies? Twee experts aan het woord.

Kun je je hoofdhuid verzorgen met je vertrouwde shampoo?

“Zeker. Het is vooral de bedoeling om de hoofdhuid te wassen om ze te ontvetten”, zegt dermatoloog Sven Lanssens. “Ook al is je haar niet vettig ..

Bron en lees hieronder verder.

https://www.nieuwsblad.be

Hoe Nestlé de ‘stille voedselrevolutie’ aanvoert

30 maart 2021

Nestlé ziet de verkoop van vleesvervangers exploderen en drijft de investeringen voor Garden Gourmet nog op. “We zien een enorm potentieel. Dit is een kantelpunt, een unieke kans om een leidende maatschappelijke rol te spelen.”

Tom Domen (Ecover): "Klant staat steeds meer open voor hervulbare verpakkingen"

30 maart 2021

Een bedrijf als Ecover heeft van weinigen lessen te leren op vlak van duurzaamheid. Al van bij de oprichting in 1980 was het doel duurzame en milieuvriendelijke was- en reinigingsmiddelen te fabriceren. Maar Tom Domen, globaal verantwoordelijk voor de lange termijn innovatie bij Ecover, rust niet op zijn lauweren. "Er is altijd ruimte voor verbetering", vertelt hij.

Bron en lees hieronder verder.

https://www.retaildetail.be/nl/news/algemeen/tom-domen-ecover-klant-staat-steeds-meer-open-voor-hervulbare-verpakkingen

Thee spoeling.

31 maart 2021

Een rustgevend kopje thee is niet alleen een perfecte manier om een ​​dag van pandemie-gerelateerde thuisscholing af te sluiten, het is ook precies wat de dokter heeft besteld als het gaat om het verwennen van je gestructureerde lokken! Theespoelingen zijn gemakkelijke en effectieve Ayurvedische haarpraktijken die u kunt toevoegen aan uw haarverzorgingsroutine. 

- Hibiscus voor jeuk en droge hoofdhuid

- Groene thee voor haargroei

- Bamboethee voor kracht

Haarthee maken is net zo eenvoudig als het zetten van een kopje om te drinken!

Bron en lees hieronder verder.

https://www.ecoslay.com/blogs/blog/tea-rinses

Planeet en samenleving

30 maart 2021

Het is nog nooit zo duidelijk geweest welke maatschappelijke en ecologische uitdagingen de wereld te wachten staat. Uitdagingen waar we allemaal mee te maken krijgen. De noodzaak om in actie te komen, is nog nooit zo groot geweest. En we weten dat wij een belangrijke rol te vervullen hebben. Wij zijn een bedrijf dat bestaat uit merken en mensen die een duidelijk doel voor ogen hebben: duurzaam leven tot gemeengoed maken. We willen de gezondheid van de planeet verbeteren. Door klimaatverandering tegen te gaan. De natuur te beschermen en te herstellen. En door een wereld te creëren zonder afval. We willen bijdragen aan een wereld die rechtvaardiger is en sociale inclusie bevorderen. Door te focussen op gelijkheid, diversiteit en inclusie bij alles wat we doen. We willen onze activiteiten inzetten om de levenstandaard van mensen actief te verbeteren en hen voor te bereiden op de toekomst van werk.

Bron en lees hieronder verder.

https://www.unilever.nl/planeet-en-samenleving/

Albert Heijn schaft gratis plastic zakjes voor groente en fruit af.

30 maart 2021

 Albert Heijn stopt met de plastic zakjes bij de groente- en fruitafdeling. Dat scheelt 130 miljoen zakjes -oftewel 243.000 kilo plastic- per jaar. Klanten kunnen voortaan gebruik maken van duurzame verszakjes. Deze zijn wasbaar en gaan tientallen keren mee. Ook introduceert de supermarkt een nieuwe lijn van tien duurzamere boodschappentassen.

Afgelopen week werd Albert Heijn opnieuw verkozen door consumenten tot de meest duurzame supermarktketen van Nederland. De Sustainable Brand Index™ 2021 is een jaarlijks onderzoek onder meer dan 58.000 consumenten in Europa op het gebied van consumentenmerken en duurzaamheid.

Bron en lees hieronder verder.

https://www.oldambtnu.nl/2021/03/27/130100/

The Hair.Cut Lab knipt voor de Voedselbank.

30 maart 2021

Wat een prachtig gebaar #sdg1 #sdg2

Iets doen voor een ander, een glimlach op een gezicht toveren: De voedselbank Hardenberg is een ludieke en mooie actie rijker, namelijk een professionele knipbeurt door een nieuw salonconcept in Hardenberg. Max Groote, eigenaar van The Hair.Cut Lab legt uit: "Wij willen graag ons steentje met bijdragen. Knippen is ons talent en op deze manier kunnen wij mensen helpen.' De goedlachse kapper werkt voor deze actie samen met het Alfa College Hoogeveen en hoopt met deze actie andere bedrijven te inspireren. Hij vervolgt: 'Het is een simpel concept en ik hoop dat vele andere ondernemers mijn voorbeeld zullen volgen. Wie goed doet, goed ontmoet!"

Bron en lees hieronder verder.

https://www.detoren.net/detoren/the-haircut-lab-knipt-voor-de-voedselbank

IVY Hair Care 

Een duurzaam haarmerk van Nederlandse bodem.

30 maart 2021

Iets is alleen mooi als het echt is.

Een duurzaam haarmerk van Nederlandse bodem, producten met ingrediënten die je uit kunt spreken en het allereerste Nederlandse haarmerk met statiegeld op de lege verpakkingen. Bij IVY Hair Care willen wij een positieve bijdrage leveren aan de wereld en diens duurzaamheid. Want dat vinden wij nou echt mooi.

Bron en lees hieronder verder.

https://www.ivyhaircare.nl/

Waarom Nederlandse merken inkopen?

30 maart 2021

Waarom deze aanhef, nou door het blokkeren van het Suez kanaal door het containerschip "Ever Given''  gaan we de komende weken merken hoe afhankelijk, wij het Westen, zijn van de productielanden in en rondom Azië. Hierdoor maken wij onze economie en gezondheidzorg enorm kwetsbaar zodat belangrijke middelen zoals o.a. mondkapjes niet meer geleverd konden worden wat in de begin periode van de corona nog tot grote problemen lijden. Blijkbaar halen we bijna alles uit deze landen omdat diverse winkelketens voor hun voorraad vreesden.

Kleding, meubelen, fabricageonderdelen en auto-onderdelen. Bij de wachtende schepen zitten ook veetransport, hout, apparatuur, vlees, papier, bier en chocola.

Daarom heb ik links en rechts van deze blog twee Nederlandse duurzame merken geplaatst zodat de kappers kunnen lezen dat  deze producten ook in Nederland verkrijgbaar zijn #kooplokaal is het devies.

Uiteraard zijn er nog meer haarverzorging merken uit Nederland. 

Bron: www.duurzaamkapper.nl 

oolaboo

Eén verkocht oolaboo-product staat gelijk aan één liter schoon drinkwater.

30 maart 2021

Na een start als kapper en een succesvolle carrière in de cosmetica-industrie hadden de broers Richard en Jeroen Wilmink een droom: het ontwikkelen van een eigen cosmeticamerk. 

Oolaboo gelooft in schoonheid aan de buitenkant, echte schoonheid is ook het resultaat van veel zorg die we aan de binnenkant besteden. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van onze producten is dat alles wat we in en op ons lichaam gebruiken veilig en zo natuurlijk mogelijk moet zijn. Voor wat niet veilig genoeg is voor je mond, gebruiken we niet voor je huid en haar. Onze producten zijn daarom allemaal vrij van parabenen, sulfaten en minerale oliën.

Bron en lees hieronder verder.

https://oolaboo.com/

MUD jeans bewijst dat circulair ondernemen de toekomst is!

29 maart 2021

Een verdubbeling van de omzet tijdens de pandemie laat momentum voor circulaire jeans zien

De vraag naar circulaire Jeans neemt toe. Een positieve beweging, die in lijn is met de doelen die tijdens het Klimaatakkoord in Parijs zijn gesloten. In 2050 zou Nederland volledig circulair moeten zijn. Op dit moment wordt wereldwijd slechts 1 procent van de kleding gerecycled naar nieuwe kleding. MUD Jeans neemt haar verantwoordelijkheid en maakt van oude jeans nieuwe jeans.

Bron en lees hieronder verder.

https://fashionunited.nl/nieuws/mode/mud-jeans-bewijst-dat-circulair-ondernemen-de-toekomst-is/2021031048848

Mode en bedrijfskleding vinden elkaar steeds vaker.

29 maart 2021

Circulaire innovatie

Binnen de bedrijfskleding bestaan dus belangrijke drijfveren voor innovatie op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Met name recycling krijgt veel aandacht. De bedrijfskledingindustrie heeft daarbij als voordeel dat gedragen kleding vaak geretourneerd wordt aan de werkgever. “Men wil graag voorkomen dat politie- en BOA-kleding op straat belandt, en dat iedereen het kan dragen,”  “Daarom wordt het niet in de textielbak gegooid, maar teruggebracht.

Bron en lees hieronder verder.

https://fashionunited.nl/nieuws/business/branchemanager-corien-beks-mode-en-bedrijfskleding-vinden-elkaar-steeds-vaker/2021032549070

foto: Malingering/Flickr

Bijlo belt… Zwijn

29 maart 2021

“Hallo, met Zwijn…”

“Dag Zwijn, met Vincent Bijlo, ik bel om u even te waarschuwen.”

“Waarvoor?”

“Voor de jagers.”

“Nou, dank u wel, maar dat is niet nodig hoor.”

“Ja maar, de jagers, dat moet u echt weten, hebben een ontheffing gekregen van de avondklok.”

“Jaja, dat weet ik, dat is geregeld door de provinciale faunabeheereenheden. Leuk hè?”

“Leuk? Dat is belachelijk. De jacht moet doorgang vinden, zeggen ze, want u bent met te veel.”...

Bron en lees hieronder verder.

https://downtoearthmagazine.nl/bijlo-belt-zwijn/

foto:anp

DNB: Nederland moet meer doen om klimaatverandering tegen te gaan.

27 maart 2021

Nederland moet meer doen om de economie te vergroenen want het huidige klimaatbeleid volstaat niet om aan de klimaatdoelen te voldoen. Daarop hamert De Nederlandsche Bank (DNB) in zijn jaarverslag. Volgens de toezichthouder is het tegengaan van klimaatverandering de "grootste uitdaging" voor Nederland in de nasleep van de coronacrisis.

foto: Lily Bowers/Reuters

Hoe Zara-shirts en H&M-broeken het klimaat verpesten.

27 maart 2021

Duurzaamheid De kledingindustrie stoot meer CO2 uit dan de lucht- en scheepvaart, becijfert klimaatconsultant Joop Hazenberg in zijn nieuwe boek. Voor klimaatschrijver Joop Hazenberg was er één grootste verrassing bij het schrijven van zijn nieuwe boek over concrete klimaatacties, Zo redden we de wereld. „De kledingindustrie. Die is echt een ramp, zowel voor het klimaat als het milieu”.

#Buitenhof

28 maart 2021

‘De oude vorm van politiek heeft de hele wereld totaal de vernietiging in geholpen. Het denken vanuit maximalisatie, rendement en oneindige groei; dat is pertinent tegenstrijdig met hoe de wereld in elkaar zit’, aldus Ramsey Nasr in #buitenhof

#Buitenhof

Herman Wijffels over de notities en de verschillen in bestuursstijl van Rutte(doctrine) en Omtzigt.

Het is eigenlijk een geluk bij een ongeluk’, aldus oud-informateur Herman Wijffels over de gelekte verkenningsnotitie. ‘Hiermee komen de verschillen van opvatting over wat voor bestuursstijl we in dit land nodig hebben, bloot te liggen.’ #buitenhof