Duurzaam (kappers) nieuwsHaarverzorging opnieuw uitvinden door middel van groene technologie

15 jan 2021


Naast personalisatie stelt L'Oréal ook technologische innovatie ten dienste van het milieu. Met zijn Water Saver , een technologie ontwikkeld in samenwerking met de Zwitserse start-up Gjosa , wil de schoonheidsgigant consumenten helpen om het waterverbruik tijdens het haarwassen te verminderen en tegelijkertijd de effectiviteit van de haarverzorging te vergroten.Hierdoor zou onder andere slechts twee liter water per minuut kunnen worden gebruikt, terwijl een thuisshampoo nu gemiddeld acht liter per minuut verbruikt .

L'Oréal Water Saver is al beschikbaar in een selectie van salons in New York, maar zal in februari in een aantal Parijse salons arriveren, voordat het internationaal wordt ingezet tussen 2021 en 2022.

Bron: https://www.premiumbeautynews.com

Foto: L'Oreal

Het Hollandse shampoozeepje van Happy-Soap op duurzaamheid getest.

15 jan 2021


Een blokje shampoozeep vervangt drie tot vier plastic flessen shampoo, en dan zit er ook nog eens geen palmolie in. Maakt dat Happy-Soap duurzaam? De producten van Happy-Soap zijn daar een voorproefje van. In één shampoozeep zitten evenveel was actieve stoffen als in drie tot vier flessen shampoo. Daarom gaat een zeep bij vergelijkbaar gebruik even lang mee, terwijl plastic en water (zo’n 80 procent per fles) worden uitgespaard. “De vele onafhankelijke product reviews op onze website bevestigen deze gebruiksclaim,” zegt content manager Fedde van Someren. “De levensduur van een shampoozeep hangt ook af van haartype, gebruik en ­waterhardheid.”

Lees hieronder over de test.

Bron: https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/het-hollandse-shampoozeepje-van-happysoaps-op-duurzaamheid-getest~b1a94b6ac/


Belangrijk nieuws voor ondernemers

12 jan 2021


MKB-Nederland bepleit bij het kabinet onder meer een maatregel die het makkelijk maakt om al dan niet tijdelijk te stoppen als ondernemer. Het gaat er, zegt voorzitter Jacco Vonhof, uiteindelijk om dat je voorkomt dat bedrijven failliet gaan en alles kwijtraken door maatregelen van de overheid.

Lees verder en bron: https://www.bnr.nl/nieuws/gezondheid/10423640/mkb-nederland-wil-solide-stopregeling-bedrijven

Doorsnee van de bovenkant van een haar

Meer weten over haren?

7 jan 2021

DOEL: HEB GEZOND HAAR

Kort, lang, blond, bruin, rood, haar is een echte troef van verleiding die we kunnen personaliseren, accessoriseren volgens de stemming, de seizoenen ... We kunnen ze daarom rechttrekken, krullen, knippen, verlengen en stylen op meerdere manieren. Ze kunnen ook worden gekleurd met een oneindig aantal tinten en kleuren.

Alle veranderingen brengen stress met zich mee (chemisch voor kleuringen of fysiek voor permanenten en borstels, enz.) Die bijdragen aan omgevingsstress (vervuiling, enz.) En het haar beschadigen.

Bron en foto: www.exsymol.com

''We gaan gewoon open 20 januari''

6 jan 2021

Deze Brabantse kapperszaak gaat hoe dan ook 20 januari open: ‘We staan met de rug tegen de muur’

Ongeacht de coronamaatregelen die op dat moment gelden, gaat kapsalon Hair Jolie woensdag 20 januari weer open. ,,Het is de dood of de gladiolen”, zegt eigenaar Frank de Groot.

Bron:  www.bd.nl Foto: Hair Jolie


2021 wordt hét klimaatjaar

4 jan 2021

Namens alle medewerkers van Milieudefensie wens ik jullie een heel inspirerend en gezond nieuwjaar. Het belooft een interessant jaar te worden, want o.a. de Tweede Kamerverkiezingen staan voor de deur. Dat worden klimaatverkiezingen. En in mei verwachten we de uitspraak in onze klimaatzaak tegen Shell.

Samen zetten we het klimaat op nummer 1 en geven we een gezonde aarde door.

Meer info, bron en video: https://milieudefensie.nl

Eén op de drie Nederlanders wil door corona duurzamer leven

4 jan 2021

Uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Milieu Centraal blijkt dat een derde van de Nederlanders het voornemen heeft om in 2021 duurzamer te leven.

Het onderzoek werd tussen 8 en 14 december gehouden onder 1076 Nederlanders. Twee derde gelooft zelf een bijdrage te kunnen leveren aan een duurzame samenleving door bewustere keuzes te maken in het energieverbruik (62%). 

Meer info en bron: milieucentraal.nl 

Kan haarverf haaruitval veroorzaken?

5 jan 2021

Haaruitval door haarverf. Een vraag die velen echter afschrikt, is of haarverf haaruitval kan veroorzaken. En het eenvoudigste antwoord is ja, dat kan. Hoewel haarverf de haargroei niet remt, kan het resulteren in meer haaruitval en haar beschadigingen, vooral als je je haar te vaak verft en vooral als je bleekmiddel gebruikt. Haarverf bevat ook zowel ammoniak als waterstofperoxide, die op dezelfde manier telogene haren kunnen losmaken en resulteren in meer haaruitval.

Meer info en bron:  www.haarproblemen.nl

Hoe u de juiste shampoobar voor uw haar kunt vinden?

3 jan 2021

Niet alle shampoo is gelijk gemaakt, en niet alle shampoobars zijn dat ook. Het kan moeilijk zijn om de juiste haarverzorgingsproducten voor je haar te vinden, vooral als je ook probeert om dingen zo weinig mogelijk afval te geven.

Meer info en bron hieronder: www.greenmatters.com  


The Color zoekt jou!!

3 jan 2021

The Color is het eerste haarkleur concept met salons in Nederland. Ons concept is altijd op zoek naar partners om The Color naar andere steden te brengen. Wij geloven in samen groeien! Wij zetten jou in je kracht en zetten onze kracht in waar nodig. Interesse? Neem contact met ons op!

Meer info en bron: www.thecolor.nl

Duurzaam meubilair en circulair ontwerp

4 jan 2021

De meubelindustrie maakt een einde aan de cirkel van verspilling en opent een nieuwe productiecyclus, bestaande uit terugwinning, hernieuwbare energie en hergebruikarchitectuur. Het is niet langer het tijdperk van lineaire economie.

Het tijdperk Circulair ontwerp  is aangebroken dat wil zeggen, de ontwerpbenadering die zich richt op de hele levenscyclus van het consumptiegoed en om het ecosysteem te respecteren.

Meer info, bron en foto: oway.it

´´We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt´´

(Albert Einstein)