Agenda:

 TONI&GUY HAIRDRESSING

  6 april 2021

______________

The Hair X-perience 

Evenementen hal Gorinchem

 5 & 6 september 2021

__________________

Kortrijk XPO

Professioneel Kappersvent! 

10 & 11 oktober 2021

_________________

Die Messe, Düsseldorf! (D)

5 & ​​6 maart 2022

Mijn Nieuws

Ook mijn nieuwsbrief ontvangen?

Klik hier voor aanvraag

Nieuwsbrief

Foto: Dieter Nijs

Belgische kapper krijgt baksteen door zijn ruit nadat hij regenboogvlag uithangt: ‘In 35 jaar nooit zoiets meegemaakt’

In de Brusselse deelgemeente Haren is de kapsalon van kapper Danny Stroobants (55) in de nacht van zaterdag op zondag met een baksteen bekogeld. De kapper had in de nasleep van de moord op David in Beveren een regenboogvlag uitgehangen. ,,Dit is een trieste en verontrustende gebeurtenis''.

Danny hing zijn regenboogvlag een drietal dagen geleden aan zijn gevel, als uiting van medeleven voor de nabestaanden van David, de man die vorige week zaterdag vermoord werd aangetroffen in Beveren en mogelijk het slachtoffer werd van homofobie.

Lees verder en bron: 

https://www.gelderlander.nl

Mede door Sigrid Kaag is D66 tweede partij in de tweede kamer en zal duurzaam ondernemen gaan verplichten.

17 maart  2021

Maar wat nu met de eerdere oproepen om de bedrijven die willens en wetens niet duurzaam wilden opereren, geen rekenschap wilde afleggen over hun maatschappelijke rol, maar wel in de rij stonden voor coronasteun van de overheid?  Vrijwilligheid is niet altijd meer voldoende. We zullen een set opties nagaan, van vrijwilligheid tot verplichtingen. En dus wetgeving. We willen niet meer terugvallen in de oude reflexen. Maar omdat het heel zwaar is, verplicht dit de overheid wel om te helpen meedenken hoe het wel kan.”

Ook minister Kaag verwacht dat met SDGs ‘welvaart en welzijn’ kan worden gecreëerd. Bij de overhandiging aan haar van de verklaring in Nieuwspoort: “SDGs geven antwoord op de vraag hoe wij willen omgaan met de planeet. Maar ook het verdienvermogen (van het bedrijfsleven, red.) is goed verankerd. Dat is het slimme. De SDG’s geven hoop met een richting.”

Lees verder:

https://duurzaamkapper.blogspot.com/2021/03/mede-door-sigrid-kaag-is-d66-tweede.html

Ik ben blij dat ik naar de kapper mag, en die blijdschap heeft te maken met het woord ‘probleemeigenaar’

Blog van PAULIEN CORNELISSE

15 maart 2021

Het thuisknippen was best leuk en lukte aardig. Toch ben ik blij dat ik weer naar de kapper mag, en die blijdschap heeft te maken met het woord ‘probleemeigenaar’. Ik leerde dit woord een aantal jaar geleden en ik ging er natuurlijk van over mijn nek, tot het een nuttig woord bleek. De probleemeigenaar is degene die het probleem moet oplossen, en er zijn in het leven vaak zaken waarmee je je uit aardigheid bemoeit, waarna je geheel tegen je wil ineens de probleemeigenaar bent.

Lees verder en bron: 

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie 

Is je wimpers verven schadelijk?

16 maart 2021

Wil je je ogen meer expressie geven? Natuurlijk bestaan er dan mascara en wimperkrullers, maar daar moet je elke dag opnieuw mee in de weer. Het kan bovendien je wimperhaartjes kwetsbaar maken. Wellicht heb je er al eens aan gedacht om je wimpers te verven. Maar hoe zit dat nu, is je wimpers verven schadelijk? Dat is een veelgehoorde vraag. Misschien wil je zelf wel schoonheidsspecialiste worden of je diensten als beauty professional uitbreiden op het gebied van wimpers? Ontdek dan hier wat de mogelijkheden zijn!  We willen op de eerste plaats een misverstand uit de (beauty)wereld helpen. Veel mensen denken dat wimpers verven hetzelfde effect heeft als mascara. Dat is niet het geval.

Lees verder en bron: 

https://www.wellnessacademie.com/is-je-wimpers-verven-schadelijk

Organic Colour Systems behaalt B corp status.

14 maart 2021

Certified B Corporations zijn bedrijven die voldoen aan de hoogste normen van geverifieerde sociale en milieuprestaties, openbare transparantie en wettelijke aansprakelijkheid om winst en doel in evenwicht te brengen. B Corps versnelt een wereldwijde cultuuromslag om succes in het bedrijfsleven opnieuw te definiëren en een meer inclusieve en duurzame economie op te bouwen. De meest uitdagende problemen van de samenleving kunnen niet alleen door de overheid en non-profitorganisaties worden opgelost. De B ​​Corp-gemeenschap streeft naar minder ongelijkheid, minder armoede, een gezonder milieu, sterkere gemeenschappen en het creëren van meer hoogwaardige banen met waardigheid en een doel. 

Bronnen en meer info:  

www.organiccoloursystems.com   

www.bcorp.nl 

Neem een kapper abonnement en profiteer van alle voordelen.

14 maart 2021

Vooraf precies weten waar je aan toe bent. Bij een deelnemende kapper van Kappersabonnement.nl betaal je een vaste scherpe prijs per maand

en is van tevoren precies duidelijk welke behandelingen daaronder vallen. Voor deze behandelingen kun je afhankelijk van het soort abonnement beperkt of onbeperkt terecht, mits de gezondheid van je haar niet in het geding komt. Er zijn dus niet allerlei vage beperkingen of kleine lettertjes, waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Geen verrassingen in bestedingspatroon

Zeker voor dames is het bij een kappersbezoek bekend probleem dat het altijd een beetje een verrassing is wat er uiteindelijk bij de kassa afgerekend moet worden.

Meer info en bron:

https://www.kappersabonnement.nl/index.html

Maak je winkelcentrum, winkelstraat of je buurt groener en daarmee de biodiversiteit beschermen.

13 maart 2021

Het belang van biodiversiteit!

De wereld kan niet zonder biodiversiteit. Soorten en ecosystemen zorgen bijvoorbeeld voor de productie van zuurstof, afbraak van dode dieren en planten, bestuiving van planten (waaronder landbouwgewassen), waterzuivering en het beheersen van plagen. Biodiversiteit betekent voor de mens voedsel, bouwmateriaal, brandstof (hout) en grondstoffen voor kleding (zoals katoen) en medicijnen.

Lees meer over biodiversiteit en bron:

www.biodiversiteit.nl

Hoe herken je microplastics in cosmetica?

13 maart 2021

DOWNLOAD DE APP!

De Beat the Microbead-app is volledig vernieuwd!

Naast een volledig herontwerp hebben we de herkenning van microplastics in producten verbeterd dankzij geavanceerde machine learning-technologie. Deze app is de snelste manier om erachter te komen of uw cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging plastic ingrediënten bevatten.

Lees meer over microplastics en bron:

www.consumentenbond.nl

3 redenen waarom we aanraden om naar een échte bio-kapper te gaan.

9 maart 2021

Geen chemicaliën, plastics en dierlijke ingrediënten.

Chemicaliën maken je haar kapot maar hoe zit dat nu juist? Schadelijke producten in haarverzorging zijn helaas schering en inslag , maar wat zijn de grote boos doeners hoe vind je de juiste kapper? Onze ultieme tip: kies voor natuurlijke haarproducten ga naar een echte bio-kapper! Zo help je het milieu, red je gezondheid en hou de waterlopen rein. Niet natuurlijke verzorgingsproducten zijn bovendien vaak de boosdoeners van veel huid en haarproblemen. Neem de ingrediëntenlijst op de flacon of doos onder de loep, want een groene verpakking is nog niet altijd een écht natuurvriendelijk product... Werken keratine shampoos echt? Wat zijn siliconen? Chemische vs. écht natuurlijke haarkleuringen.

Lees verder en bron:

https://cosh.eco/nl/blog/biokapper

De beste handdoek voor de natuur en kappers is…wegwerp!

9 maart 2021

Maak kennis met een revolutionaire handdoek! Er is geen enkele handdoek op de markt die zo goed is voor de natuur en zo handig is voor kappers als die van wegwerphanddoeken.nl! De handdoeken zijn volledig gemaakt van houtvezel en zijn dus 100% biologisch afbreekbaar. Hoewel de handdoek wegwerp is, is hij zo ontworpen dat hij je geld bespaart door minder tijd te besteden per klant én minder elektriciteits- en waskosten!  Het bedrijf stelden zich tot doel om kwalitatieve duurzame producten speciaal voor de beauty-industrie en de zorg te ontwikkelen. Anno 2021 is dat een groot succes geworden! Ze slaagden erin om als eerste een handdoek op de Nederlandse en Belgische markt te brengen die 100% biologisch afbreekbaar is.

Lees verder en bron:

www.wegwerphanddoeken.nl 

Foto: Klaus Vedfelt/ Getty Images

Zo check je de duurzaamheid van een beauty product.

9 maart 2021

Met deze handige checklist weet jij precies of een beauty product wel of niet duurzaam is. De afgelopen jaren is er veel vooruitgang geboekt op het gebied van duurzaamheid binnen de beautyindustrie. Van slimme verpakkingsinnovaties waardoor er minder plastic nodig is, tot campagnes om mensen bewust te maken van de impact van bepaalde ingrediënten. Maar hoe koop je beautyproducten met duurzaamheid in gedachten? Hoe controleer je of een merk ecologisch is gecertificeerd en hoe bepaal je of de waarden van een merk overeen komen met die van jezelf?

Lees verder en bron: 

https://www.glamour.nl  

Wrapix papier: De vervanger voor milieu- monster aluminium

9 maart 2021

Wereldwijd is er in de Kappersbranche veel aandacht voor het milieu. Langzaam gaan we over naar een duurzame en groene werkstijl in salons. Wist je dat één van de grootste boosdoeners het gebruik van aluminiumfolie voor haarkleuring is?

Aluminiumfolie kan bij veel kleurbehandelingen vervangen worden door Wrapix. Hierdoor wordt het milieu amper belast, zonder ook maar iets af te doen aan het resultaat van de haarkleuring. Je klanten worden daarnaast gegarandeerd verrast door het comfort van Wrapix. Win-win!

Meer info, bron en foto:

https://www.wrapixpaper.com/

Dit heeft de politiek in petto voor o.a. de Kappersbranche (MKB).

9 maart 2021

Op 17 maart mag Nederland naar de stembus om de politieke verhoudingen voor de komende 4 jaar te bepalen. Hoe denken de partijen over de punten die voor jou belangrijk zijn? Lees meer hierover en bepaal op wie jij stem. Als ondernemer kijk je met een professionele bril naar de plannen van verschillende partijen.

Lees verder en bron:

https://www.kvk.nl

L'Oréal's toegewijd aan duurzaamheid, groene chemie en circulaire economie

6 maart 2021

Op 4 maart ging L'Oréal naar het web om zijn eerste Transparency Summit te organiseren.

Tijdens de opening van de online top zei L'Oréal plaatsvervangend CEO Nicolas Hieronimus in een videoboodschap dat consumenten producten willen die goed zijn voor henzelf en de planeet, en "consumenten verwachten volledige transparantie van merken en bedrijven."

Lees verder en bron: 

www.happi.com

´´We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt´´

(Albert Einstein)