Wij zijn de nummer #1 informatiebron voor ​duurzame ondernemers en duurzame leerinstellingen. Wij werken CO2 neutraal.

      Tel: 0610985571

De SDG´s

Enkele suggesties (SDG 1 Armoede) toegepast in de Kappersbranche 

- Geef waardevolle tips voor thuisgebruik.

- Geef samen met je salon en school een dakloze een gratis knipbeurt of ga knippen voor de voedselbank en daklozen opvang.

- Geef tips voor gratis kleding, speelgoed, lectuur etc.

- Vraag consument op een keer model te zijn voor oefenavond, school of wedstrijd.

- Geef tip voor ondernemers Broodfonds.nl 

- Doneer geld aan goede doelen die armoede bestrijden

De SDG´s

Enkele suggesties (SDG 2 Geen honger) toegepast in de Kappersbranche 

- Verwijs je klant door naar de voedselbank.

- Bij voorkennis van verborgen armoede geef tip aan klant over voedselbank, gemeentelijke voorzieningen, leger des heil, sociale restaurants, indien mogelijk zelf moes- tuinieren of buurttuin, 

- Bij voorkennis ondervoeding kinderen dit melden bij de gemeente.

- Via je werkgever en school inzamelactie houden te bate deze doelgroep, tegen over een gratis behandeling staat, deze word dan betaald via een aantal gratis aangeboden boodschappen, of zoiets.


De Nieuwe Economie 

De Nieuwe Economie staat voor een eerlijke klimaatagenda hiermee kan Nederland tegelijk met het coronaherstel de klimaatcrisis aanpakken en ongelijkheid tegengaan. Het plan levert nieuwe banen op, nieuwe natuurgebieden en heel veel geïsoleerde woningen. Zo is schone energie voor iedereen dan haalbaar en betaalbaar zijn. Als we de klimaatcrisis op een eerlijke manier aanpakken, biedt dat de unieke kans om ook onze levenskwaliteit te verbeteren. Voor een ieder maar vooral de mensen met een lager inkomen.

De Nieuwe Economie

De nieuwe economie is maatschappelijke betrokken burgers.

Net als op ontelbaar veel plaatsen over de gehele wereld kent Nederland duizenden voorbeelden van maatschappelijk initiatief. Mensen gaan in hun dorp of wijk zelf aan de slag met wonen, energie, zorg, voedsel, vervoer, natuur en nog veel meer. Zo besparen ze kosten en creëren meer opbrengsten. 

Maatschappelijke initiatieven bieden daarvoor een alternatief en zorgt voor interesse in economie en vooral nieuwe economie.

Ethiek

Ondernemers hebben nog weleens de neiging iets wat fout is goed te praten enkel uit eigen belang en dit is nou wel echt fout, vergeet niet eerlijkheid duurt nog altijd het langst! Ondernemen zonder moreel kompas kan niet meer. Je riskeert onherstelbare reputatieschade. Elk bedrijf ondervindt de invloed van markt, recht en ethiek. 

Ethiek

Wil jij werken bij een bedrijf waarbij er weinig ethische bewustzijn aanwezig is en dit alleen maar eigen belang?!  

_________________________________________________________________

Kun jij als medewerker van een kapsalon er mee leven dat je werkgever consumenten hun haar en hoofdhuid vol smeert met chemische stoffen die sowieso schadelijk zijn en waarbij ziektes als kanker, allergieën en verstorende hormonen kunnen veroorzaakt worden?  

De circulaire economie 

Begin met het nadenken bij iets weggooien en vraag je dan af kan ik dit voorwerp één op één nog hergebruiken, herstellen en dan hergebruiken op dezelfde manier of hergebruiken op een andere manier. 

De circulaire economie 

Ga je verbouwen? Wat kun je nog van je (oude) kappersinterieur (her)gebruiken, is het nodig om het weg te gooien?

Het meeste materiaal van het interieur bestaat uit hout en metaal, dit zou in principe hergebruikt kunnen worden, al of niet voor een nieuw interieur onderdeel, of voor iets anders.

Klimaatadaptie

Adaptatie (aanpassing)

Aan klimaatverandering is het proces waardoor samenlevingen de kwetsbaarheid voor klimaatverandering verminderen of waardoor zij profiteren van de kansen die een veranderend klimaat biedt. Adaptatie kan door de kappers zelf of gepland (overheden) zijn. 

Hoe als kapper/ondernemer aan te passen met betrekking tot de veranderde weersomstandigheden/klimaatverandering? 

De vier klimaatverandering effecten: 

Wateroverlast, overstromingen, droogte/watertekorten en hitte.

Klimaatadaptie

Wateroverlast.   Er zijn drie typen wateroverlast:

- Wateroverlast door kortdurende hevige neerslag (vaker in de zomer)

- Wateroverlast door langdurige neerslag (meestal in de winter)

- Grondwateroverlast

- De gevolgen van deze drie typen overlast variëren en zijn onder andere afhankelijk van de plaats waar de neerslag valt: in landelijk gebied of in de bebouwde omgeving, in een hellend of vlak gebied, in een (groot) watersysteem met veel of klein systeem met beperkte berging.

Recyclen 

Als je lege shampoo en conditioner plastic verpakkingen ter recyclen wil gaan aanbieden, denk er dan aan om de lege verpakkingen heel goed door te spoelen net zolang tot dat er alleen schoon kraanwater verschijnt. Doe je het niet, dan zijn deze lege verpakkingen niet recyclebaar en belanden deze in oven waarbij onnodige CO2 uitgestoten wordt. 

Recyclen   

Lege permanent, neutralisatie, waterstofperoxide en andere chemie bevattende vloeistoffen, altijd aanbieden aan de Chemokar. Deze nooit in een container gooien, eventuele restproduct kan dan in het milieu belanden.

Adviesgroep Duurzame Kappers

________________________________

Wij zetten onze diensten, kennis en expertise in om een positieve bijdrage te leveren voor een gezondere wereld. De combinatie - Kappers - duurzaamheid - is uniek en exclusief te noemen voor de Kappersbranche. Graag delen we dit door middel van een spreekbeurt (op school) of een evenement en geheel kosteloos.


Neem vrijblijvend contact op! 

Onze diensten

________________________

Duurzaam ondernemen

Duurzaam kappersonderwijs

Circulaire economie

SDG in de Kappersbranche

Klimaatadaptatie

Ecologische voetafdruk

CO2 neutraal ondernemen

De Nieuwe Economieën 

Onze SDG's

________________________

Doel 3:  Goede gezondheid en welzijn.


Doel 12:  Verantwoord consumptie en productie.


Doel 13:  Neem dringend actie om klimaatverandering en haar impact te bestrijden

Adresgegevens

_______________

Achterweg 64

9725BP

Groningen  

[email protected]