Over mij......

Naam: Pieter Patje

Beroep: Kapper en adviseur duurzaamheid 

Kappersopleiding: Alle kapper dames/heren diploma's die er te behalen zijn, van leerling tot en met kapper/ondernemer. Daarnaast nog certificaten praktijkopleider, deelname kappersworkshops en kapperswedstrijden.

Duurzaamheid opleidingen: milieurecht, duurzaam ondernemen, milieuwetenschappen en duurzame ontwikkeling en sociale psychologie.

Per oktober 2020 ben ik de eerste persoon die het predicaat SDG ambassadeur Kappers heeft gekregen.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Over mijn advies, tips, trucs en filosofie. 

Is onafhankelijk, transparant, eerlijk, oprecht, probleemoplossend gericht, altijd aan de voorkant, gemakkelijk toepasbaar in de salon, stapsgewijs vooruit, soms met een wetenschappelijke inslag en vanuit de Agapè (onbaatzuchtig, onverplicht aangeduide, liefde van de mens voor andere mensen, de natuur en de samenleving).


Mijn advies komt voort vanuit een intrinsieke hart voor Moeder Aarde met alles wat er op leeft, haar prachtige, bijzondere, vernuftige en kleurrijke natuur en de majestueuze, mystieke en unieke dieren.


Het advies is altijd kosteloos, wij maken geen reclames voor wie of wat dat ook, uitgezonderd Onderwijsinstellingen, Ngo's en Koplopers in de strijd tegen klimaatverandering en voor de transitie naar een duurzame, ecologische en een mooiere wereld.


 Mijn bronnen zijn actueel en gaan over de belangrijke issues van het hier en nu o.a. Corona, Trump-Biden, economie en de klimaat- verandering waarmee de toekomstige generaties te maken krijgen waaronder mijn kinderen en kleinkinderen.   


Ik heb ruim 40 jaar praktijk ervaring in de Kappersbranche (met de voeten in de kappersvak-klei gestaan) en 35 jaar ervaring met het begrip duurzaamheid.  

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Sinds de geboorte van onze dochter.

In 1985 heb ik mij verdiept in duurzaamheid om te proberen er achter te komen op wat voor planeet gaat onze dochter opgroeien?

Daarom heb ik me aangesloten bij Greenpeace om antwoorden te krijgen en heb deze gevonden bij hun.

___________________________________________________________________________________________________________________________________


Waarom dit doel?


Dit doel heb ik aangegrepen om mijn hoofdberoep (kapper) met mijn nevenberoep (duurzaamheid adviseur) te combineren om het best wel vervuilende kappersbranche milieuvriendelijker en duurzamer te maken. Zodat ook de kappersbranche een bijdrage kan leveren om Moeder Aarde een beetje schoner kan maken en de volgende generaties volop kunnen genieten van onze mooie planeet.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Onderzoek

Ik heb twee wetenschappelijke papers laten onderzoeken bij de RUG (Rijks Universiteit Groningen).


1.'Kan afgeknipte mensenhaar gerecycled/hergebruikt worden?'

2. 'Verbetering van recycleerbaarheid: A Conceptueel ontwerp voor lotion Pompautomaten'


De resultaten kunt je opvragen via [email protected]   


Momenteel loopt er een onderzoek met de vraag 'is er een milieuvriendelijk alternatief voor de chemische bestandsdelen van het permanenten'?


Duurzaamheid in de Kappersbranche


Achterweg 64, 9725BP, Groningen, 06-10985571

[email protected]


@2020 Duurzaamheid in de Kappersbranche

Copyright, Pieter Patje, 16-01-2020