Advies, Duurzaamheid, Kappersbranche

Adviesgroep Duurzame 

Kappers

Over  ons


Kennis

We kunnen wel beweren dat we veruit de meeste kennis bezitten over een Duurzame Kappersbranche dan menig ander groep. Dit komt vooral door onze jarenlange kennis van het kappersvak, over duurzaamheid en ons ambassadeurschap bij SDG Kappersbranche. Daarnaast kunnen we wel zeggen, dat onze vernieuwende onderwijsmateriaal, uniek mag noemen. Ook zijn we bezig om de Kappersbranche te upgraden naar een moderne en toekomstbestendige bedrijfstak, middels door een aantal onderzoeken te laten verrichten om de branche te verbeteren, schoner en consument vriendelijker te maken. Onze kennis delen we met plezier en gratis met een ieder.

Onderzoeken:

We hebben twee wetenschappelijke vragen laten onderzoeken bij de RUG

 (Rijks Universiteit Groningen).

1.'Kan afgeknipte mensenhaar gerecycled/hergebruikt worden?'

2. 'Verbetering van recycleerbaarheid: A Conceptueel ontwerp voor lotion Pompautomaten'

De resultaten kunt je opvragen via [email protected]

Momenteel loopt er een onderzoek met de vraag: 

'Is er een milieuvriendelijk alternatief voor de chemische bestandsdelen van het permanenten'?

Onze Bronnen.

Zijn actueel en komen van diverse (duurzaamheid) platforms en gaan over de belangrijke issues van het hier en nu o.a. Corona, economie en de klimaat- verandering. Maar ook actuele items over de Kappersbranche, schoonheidsbranche en andere lichaamsverzorging branches.

Daarnaast zullen er ook diverse actuele (duurzaamheid) nieuws items gepubliceerd worden.  

Onze filosofie

Komt voort vanuit een intrinsieke hart voor Moeder Aarde die in haar oneindige overvloed en verbluffende schoonheid, de rijkdom van haar fauna en flora, de oneindige subtiliteit van haar groei- en overlevingsmechanismen en haar missie om het menselijk ras te ondersteunen.

Gelukkig begint de mensheid net in te zien dat onze planeet een levend wezen is dat oneindig veel geduld heeft gehad met het misbruik dat we erop hebben gepleegd.

Daarnaast gaan onze gedachten uit naar de volgende generaties die een onzekere toekomst tegemoet gaan, waar in onze ogen nog te weinig rekening mee wordt gehouden. In onze filosofie kan de volgende generaties alleen maar overleven in een duurzame maatschappij. Opdat o.a. een variant van deze corona virus niet opnieuw deze generaties hun leven in een nachtmerrie veranderd. Daarom moet duurzaam het nieuwe normaal worden.

Het advies

Is onafhankelijk, transparant, eerlijk, oprecht, probleemoplossend gericht, altijd aan de voorkant. Eenvoudig toepasbaar in de salon, stapsgewijs vooruit, soms met een wetenschappelijk invalshoek en vanuit het Agapè concept (onbaatzuchtig, onverplicht aangeduide, liefde van de mens voor andere mensen, de natuur en de samenleving).

Het advies is altijd kosteloos, wij maken geen reclames voor wie of wat dat ook, uitgezonderd Onderwijsinstellingen, Ngo's en koplopers in de strijd tegen klimaatverandering en voor de transitie naar een duurzame, ecologische en een mooiere wereld.

Onze toewijding aan de 17 SDG's 

Deze 17 doelen sluiten precies aan onze hoop en vertrouwen op een armoedevrije, hongervrije, onderwijs voor een ieder, schoonwater en toegang tot schoon sanitair, gendergelijkheid en oorlog vrije wereld.    


We dragen een warm hart toe aan alle structurele armoedige mensen en hongerige mensen, dat zoiets nog normaal is anno 2021 is een grote schande. En daarom zijn we een duurzame pleitbezorger van de 17 SDG.


0