Welkom bij PDK 


Platform Duurzame Kappers

Wij zijn een vereniging van natuurlijke kappers, bedrijven, organisaties en belanghebbenden die samen willen groeien en met lef, enthousiasme nieuwe, bewuste en duurzame wegen willen inslaan, niet alleen op het gebied van haarverzorging. We willen ons visie en missie uitoefenen, informeren en sensibiliseren op een manier die mens en natuur beschermt. 

Sluit je aan bij het platform.

https://[email protected]  

https://www.ambachtnederland.nl/haarwerkspecialist 

https://www.de12ambachten.nl/meerover.html 


Wordt jij ook een deel van de oplossing? 

​De Kappersbranche klimaatneutraal te maken.

Samen compenseren we de CO2-uitstoot van je salon en leggen ons eigen kappersbos aan.


Grote bosgebieden die CO2 inademen als een groene long, neutraliseren ook emissies uit het verleden.

Wat te doen.

De kapsalons kunnen op een gemakkelijke manier klimaatneutraal  worden door middel van CO2-compensatie en biedt je zo de klanten klimaat neutrale dienstverlening aan. Daarmee worden salons die deelnemen aan Platform Duurzame Kappers in principe zelfs "klimaatpositief".  We maken de oplossing kinderspel en stoppen de klimaatverandering simpelweg. Kappers worden een innovatief vak en bieden de eerste klimaatpositieve service aan.

Je Co2 - afdruk

Hoe duurzaam is jouw lifestyle? Doe de test.

Leef jij op grote of kleine voet? Met deze test krijg je meer inzicht in de impact van jouw persoonlijke levensstijl op de aarde. Aan het eind van de test zie je of je fantastisch op weg bent of dat er wellicht nog werk aan je winkel is. Je kunt je resultaten ook vergelijken met andere Nederlanders en de test delen met je vrienden. Kies het antwoord dat het meest van toepassing is op jouw situatie. Veel plezier met de test!

Toe de test.


De invloed van de Kappersbranche op de klimaatverandering 

Duurzaamheid speelt nog een te kleine rol in de Kappersbranche. Gezien de omstandigheden waarin we ons momenteel bevinden met Covid-19 en de klimaatverandering wat met elkaar verbonden is, zal ook de Kappersbranche haar bijdrage dienen te leveren aan de maatschappij.

De Kappersbranche hoort bij de bedrijfstakken die veel te veel CO2 uitstoten, denk maar eens aan energiegebruik, chemische processen voor productie haarverf, spoelingen, blondeerpoeder, permvloeistof, peroxide, fixatie vloeistoffen, daarnaast computersystemen, de verlichting, verwarming, warm water in salon, energie behandelingen zoals, föhnen, droogkap, tondeuse, krul/stijltang, krulset.

En dan nog de haarverzorging- producten die gebruikt worden in de salon, deze synthetische producten worden geproduceerd door enorme energie, water verbruikende en veel CO2 uitstotend chemische processen.

Het kan en moet daarom anders, schoner en milieuvriendelijker, met andere woorden:

''een duurzame kapper moet het nieuwe normaal worden'' 

0